Fråga:
Är det sant att kost är mycket effektivare än träning för fettförlust?
TrojanName
2011-06-15 00:17:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag läste nyligen Lyle MDonalds artikel här om fördelarna med träning kontra bantning för fettförlust. Han gör argumentet (med siffror för att stödja sitt fall) att när det gäller förlorade kalorier kommer träning att uppnå mycket mindre än en disciplinerad diet. Detta är faktiskt vettigt för mig på tarmnivå (ursäkta ordlistan) eftersom jag under åren aldrig känt att träning påverkade mina fettnivåer lika mycket som dieting gjorde. Så det är bra att läsa ett mer formaliserat argument för ärendet. Min fråga är: har han fakta rätt?

Fem svar:
Barbie
2011-06-15 01:32:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du jämför antalet kalorier du kan förbränna per timme att träna med de kalorier du kan konsumera per timme att äta, äter det definitivt. Det är så lätt att "ångra" viktminskningsfördelarna med träning. Även om jag kör ganska hårt i en halvtimme bränner jag antagligen bara 300-400 kalorier ( tabell beräknar kaloriförbrukningen), men jag kunde åka hem och äta alla dessa kalorier på några minuter (t.ex. 5 till, 75 koppar spårblandning eller 2 glas apelsinjuice eller 1-3 skivor pizza). Och löpning är en av de högre kaloriförbrännarna!

Som sagt, vissa typer av träning, som styrketräning, ökar ämnesomsättningen så att du bränner mer kalorier medan du sitter och gör ingenting (mer info i ett annat svar). För mig är det ett stort plus. Drastiskt minskande matintag kan å andra sidan faktiskt sänka ämnesomsättningshastigheten (mer information om Livestrong).

Människor har i allmänhet större framgång när de kombinerar kost och motion för att gå ner i vikt ( Källa). Jag gillar att göra en kombination av båda, för om du bara ändrar din diet eller bara ändrar din träningsplan måste du gå riktigt hårt för att få resultat. Om du gör en kombination av båda kan du gå lite lättare på var och en, vilket gör det mer uppnåeligt.

Jag håller med, en kombinationsruta gör kosten lättare och du kommer att förbränna ytterligare kalorier.
Tack för Livestrong-länken. Det är viktigt för mig att se faktiska siffror. Det handlar inte heller så mycket om hur många kalorier du kan äta på en timme (jag kan äta MYCKET!), Utan faktiskt tvärtom: om ditt dagliga kaloriintag går från 2000 till 1000 som en del av en kortvarig diet, Jag tror inte att någon träning kan matcha den typen av kaloriförbränning på en dag (ännu mer om den hålls i 10 dagar eller mer). Så faktiskt, när det gäller effektivitet är jag frestad att tänka "fokusera på kosten, träningen kan komma senare för underhåll".
Damon
2012-10-18 03:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om du tänker på "diet" i termer av "att äta mindre" eller "minska kalorier" är det en dålig idé. Det fungerar inte, och du förlorar minst lika mycket muskler (snarare mer) som fett, och så lite som det fungerar , det fungerar inte alls länge innan du blir trött på det . I slutändan får du mer vikt och mindre muskler, vilket är en ogynnsam kombination.

Om du tänker på "diet" i termer av "att äta korrekt" eller kanske "äta med vissa begränsningar", då kan det vara mycket effektivt upp till en viss punkt.

Jag har gått från 115 kg till 104 kg under ett år genom att följa Montignac-dieten utan någonsin att vara hungrig eller känna sig ångrad. (Det är en lågkolhydratdiet, men mindre fanatisk än vissa andra). Det tar lite disciplin till att börja med, men efter ett tag känner du inte ens att du saknar något mer. Livskvalitet är mycket bra. "Ingen öl" är det enda som verkligen gör ont, men hej, ett glas vin till middag är tillåtet.

104 kg var slutet på vägen så långt dieten gick, ingen förändring mer. Att gå på elliptisk tränare i 2 timmar varannan dag fick mig ner till 95 kg på 8 månader, totalt 20 kg på 20 månader (förbered dig på att spendera lite pengar på nya byxor!).

Nu .. ... att gå på den elliptiska tränaren varannan dag, igen, är något som visserligen kräver mycket disciplin, men det är helt möjligt, och det fungerar. Och du blir så småningom van vid det också.
Börja försiktigt om du inte är i form (30-40 minuter) och lägg till 5 minuter varje dag tills du är 2 timmar. Träna aldrig för hårt (130-140 slag per minut är bra) och läs en bok eller titta på en DVD för att göra den mindre tråkig. Var noga med att sikta åtminstone en timme (bättre 2 timmar) per session, för allt mindre än en timme är värdelöst för att bränna fett.

Tyngdträning ger dig en mer gynnsam kroppssammansättning utan slitage på lederna, muskelätande, tråkig konditionsträning. Om jag var fet och någon sa till mig att jag var tvungen att ta 2 timmar cardio varje dag - skulle jag troligtvis aldrig göra det! +1 miljon dock för hängivenhet och viktminskning dock !!
Laurence Greer
2018-04-11 14:26:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har gett dig mycket information som tyder på att träning, som det enda sättet att skapa viktminskning, är relativt ineffektivt eller till och med kontraproduktivt. Här är de steg du bör ta för att bäst säkerställa din framgång.

  1. Bestäm hur många kalorier du spenderar varje dag. Du kan använda ExRxs miniräknare här. För bästa noggrannhet, beräkna detta efter kroppsfettprocent. Om du inte känner till din nuvarande kroppsfettprocent kan du använda den här användbara artikeln av Leigh Peele.

  2. Minska ditt kaloriintag med 20% av dina underhållskalorier. Varje gång du minskar ditt kaloriintag är det bra att samtidigt öka din mängd protein för att vara mättad. (Protein har också den högre termiska effekten av mat av alla makronäringsämnen, vilket innebär att din kropp behöver spendera mer energi för att smälta den jämfört med kolhydrater eller fetter.)

Hur mycket protein ska du äta med ett kaloriunderskott? Nutritionist Alan Aragon rekommenderar att du räknar ut din målkroppsvikt och får den mängden i gram. Om du till exempel är en kvinna på 200 pund som vill gå ner till 120 pund, konsumera minst 120 g protein per dag.

  1. När du är bekväm med att räkna kalorier , överväga att byta till att räkna makronäringsämnen istället. Att fokusera på makronäringsämnen, snarare än kalorikalorier, är ett trevligt "hack" för att störa det faktum att människor (inklusive mig själv) ofta översätter träning och äter i samma valuta: kalorier. Du kan lära dig allt om grunderna för hur man räknar makron här.

Du märker att viktminskningsrekommendationen ovan inte nämner träning. Men även om du inte bör ta med träning i dina kaloriförbrukning eller -intag, bör du ändå integrera den så mycket som möjligt.

Ryan Miller
2011-06-15 00:37:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag tror att han är ganska bra. Rätt näring är lika viktigt om inte viktigare för viktminskning och fettförlust. Träning kan verkligen förstärka resultaten och krympa tidslinjerna, men om du skulle välja en skulle jag gå med att äta bra.

Jag tycker att en tändare är en bra analogi. För att få en eld behöver du bränsle (rätt näring) och en gnista (träning). Medan gnistan är katalysatorn till lågan, utan bränsle får du ingen eld.

Tack. Har du några länkar för att ge referenser?
Referenserna finns i den här boken: http://www.amazon.com/Body-Life-Mental-Physical-Strength/dp/0060193395/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1308140559&sr=8-1
Berätta för varje under 105 kg olympisk tyngdlyftare någonsin. Du BEHÖVER båda. Det ena är inte viktigare än det andra. De flesta av dem tittar inte på sin kost och vissa äter till och med som skräp och har fortfarande ensiffrigt kroppsfett i sina respektive viktklasser. Du kan och de flesta idrottare äter ut sina dieter. Det är inte optimalt eller effektivt men att välja det ena eller det andra eller säga att det ena är viktigare än det andra är okunnigt. Det jämför äpplen med apelsiner. Den ena är moduleringen av kaloriintaget, den andra är användningen av tillgängliga resurser. Hur kan du jämföra de två?
KERR
2018-04-10 16:54:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Diet definitivt. Träning är nästan en plåstringslösning för viktminskning, "du kan inte springa över en dålig diet". Vox gjorde en intressant video om detta:

https://www.youtube.com/watch?v=eXTiiz99p9oDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...