Fråga:
Metod för träning
John
2013-03-05 19:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vad är skillnaden mellan de normala viktträningsrörelserna (t.ex. bänkpress som lyfter den upp och ner) och att hålla en vikt vid en viss punkt (t.ex. hålla en vikt mitt i en press under lång tid)? Varför är den första effektivare? Har den andra några specifika fördelar som du kan utarbeta?

Muskler anpassar sig till det specifika krav som ställs på dem (SAID-principen); håller statiska positioner bygger styrka i ett mer begränsat område än motstånd genom ett komplett rörelseområde.
Det verkar vettigt
Ett svar:
QikMood
2013-03-05 23:21:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

John ,

Dave Liepmann har rätt. Konceptet kallas emellertid isometrisk hållning mot full rörelseomfång.

Övningar med full räckvidd är mer funktionella och har visat sig minska stress på lederna. I det här fallet är det axeln i armbågsfogarna. Isometrisk hållning har visat sig rekrytera fler muskelfibrer men ökar också belastningen på lederna (axlar och armbågar med bänkpress).

Detta beror på att vår kropp och leder är mer lämpade för hela rörelseområdet med våra dagliga aktiviteter. Tänk på det, vi tenderar att gå upp och röra oss, plocka upp saker och lägga ner dem, ständigt flytta från en plats till en annan.

Med detta sagt är det inget fel med att träna med isometrisk hållning, så länge du har ett mål och är funktionell och specifik för det målet. Om ditt mål är att rekrytera fler muskelfibrer, bör du försöka träna med isometrisk håll då och då. Jag säger 1-2 gånger per månad för att minska belastningen på lederna (knäböj, bänkpressar, axelpressar etc.). Det tar tid att vänja sig vid denna typ av träningsmetodik.

Ett bra exempel är att se hur de mest stötande linjemännen tränar. De tränar med isometrisk hållning (vanligtvis i cirka 5-10 sekunder) för att ge sina löpbackar och quarterbacks någon gång att arbeta med.

Allt som allt, bara se till att träningsmetoden passar dina mål och är funktionell för dina aktiviteter, oavsett om du är en löpare, styrketräning eller någon idrottare för att minska skador och för bästa resultat.
Hoppas det hjälper!Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...