Fråga:
Träningsförslag för en person på 260 kg som inte orsakar allvarliga skador på lederna
jtovak
2015-06-18 18:49:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag är 6 "1 och cirka 264,5 kg (eller cirka 120 kg). Jag älskar verkligen att träna och jag har gått ner i vikt, men jag kan inte träna kardiovaskulär eller mest kroppsviktsträning på grund av anstränger min vikt lägger på mina leder.

Vanligtvis är inte ledvärken så svår men jag har haft ett par gånger där jag var tvungen att hoppa över ett par dagars träning eftersom jag knappt kan röra mig, eftersom jag vill inte förvärra skadan ytterligare.

Min kost är bra, och jag ser till att göra minst en timmes fysisk aktivitet per dag. Det enda problemet är ledstammen.

Har någon idéer eller träningspass som skulle kunna "kringgå" gemensamma problem, eller måste jag bara minska intensiteten i träningen ??

Är också vikt träna en bättre lösning ??

Tack :)

Vilken typ av träning gör du för närvarande?
Förutom förslagen nedan kan du överväga att använda några hängslen på fogar som klagar. Jag har upptäckt att mina handleder inte är tillräckligt starka för att bära min nuvarande vikt för vissa kroppsviktsövningar, så jag använder handleder för att stödja dem. Jag vet att många gör en liknande behandling för sina knän. Förmodligen bäst att konsultera en sportdoktor för att bekräfta att detta är tillräcklig behandling / skydd du känner allvarligt obehag, men jag har hittat det för att hjälpa medan jag blir starkare / går ner i vikt.
Fyra svar:
Kneel-Before-ZOD
2015-06-18 19:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rekommendationer med liten inverkan på lederna

Cykling: Om du har tillgång till en stillastående cykel eller om du har en riktig cykel är detta en bra övning för dig. Det är inte mycket stress på lederna och du kan gå i din egen takt (även om det går snabbt att rekommendera) . Om du också har tillgång till en Spin-klass, skulle jag rekommendera det eftersom du skulle ha mycket kul när du tappar kilo.

Simning: Detta är ett annat fantastiskt alternativ om du har tillgång till en pool och kan simma (eller är intresserad av att simma) . Det finns minimal påverkan på lederna, fungerar hela kroppen och du kommer att ha kul i vattnet.

(Power) Walking: medan du kör kan placera stress på lederna (speciellt när det görs felaktigt) , power-walking placerar inte riktigt mycket stress på lederna. Med detta sagt måste du göra en övning för att se en betydande inverkan på dina viktminskningsmål. Promenader bränner inte mycket kalorier; Men att kombinera träningen med ett effektivt kostprogram hjälper dig verkligen att nå dina mål.

Yoga eller pilates: Dessa övningar lägger mindre stress på lederna och är effektiva övningar. Prova dem och se om du gillar dem.

Tai Chi: Detta är inte främst en övning. Men dess rörelser lägger inte mycket stress på lederna och allvarligt, det är bara kul att göra. Om du är osäker, google fördelarna med Tai Chi.

Några godbitar

Var mer aktiva: Ju mer aktiv du är desto bättre blir dina leder. Så gå så mycket som möjligt, stå upp så mycket som möjligt osv. perioder av orörlighet. Gör det regelbundet så märker du hur smal din kropp börjar känna.

Jag är ganska säker på att det finns fler alternativ; det finns dock inget behov av att tömma hela listan för att starta något.

OP, ganska mycket detta, se till att du äter mindre än din [TDEE] (http://iifym.com/tdee-calculator/) med 600 cal ~ 500 cal och säkerställer också tillräcklig vila. Jag ser inga problem med att göra styrketräning och om problemet kvarstår kan du överväga att kontrollera dig själv.
Eric
2015-06-18 19:03:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag rekommenderar att du testar ett pålitligt träningsprogram.

Det är möjligt att du lider av DOMS, inte "ledvärk". Oavsett om du gör fel saker kommer det att vara smärtsamt och kortlivat. Om du gör ett bra program stärker du dina muskler och bindväv (leder) på ett säkert och effektivt sätt.

Att träffa en läkare kan också vara till nytta för att veta varför smärtan sker.
user16052
2015-06-19 03:49:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

men jag kan inte träna kardiovaskulär eller mest kroppsviktsträning på grund av den belastning min vikt lägger på mina leder

Varför tror du att du inte kan arbeta ditt hjärta eller överkropp? Det finns många övningar du kan göra för ditt hjärta som är lätta för dina leder. Det första som kommer att tänka på är simning, som faktiskt är väldigt bra för att träna ditt hjärta. Cykling fungerar också om dina knän kan ta det. Osgood-Schlatter-sjukdomen finns i min familj så jag föredrar att springa istället.

När det gäller styrketräning är kroppsviktsövningar ett utmärkt ställe att börja för människor som har en lägre vikt än du. På grund av din vikt skulle det förmodligen vara lättare att bara träffa viktrummet först och lyfta så tungt du kan utan att orsaka för mycket obehag i lederna. När de utförs ordentligt kommer alla hissar du kan göra att inte orsaka ledbesvär om du inte gör dem för mycket.

Du kommer att upptäcka att ju mer du tränar desto starkare blir dina muskler och senor och dina leder kommer till och med fungerar bättre. Men se till att du utför vilken träning du gör med rätt form, för det finns många typer av rörelser som verkligen kan förstöra dina leder om du gör dem fel. Ett exempel från detta är "bro squat." Knäböj är en säker och effektiv övning när den utförs korrekt, men när du låter knäna gå långt bortom tårna och sjunker långt förbi parallellt, lägger det mycket onödig stress på knäna. Du vill att dina muskler ska göra mer arbete än dina leder i varje överdimensionerad storlek.

Om viktminskning är ditt mål, så vet att förändring av din kost kommer att bli viktigare än träning. du bör fortfarande träna regelbundet men bara veta att att eliminera tänker som läsk, fruktjuice och godis från din kost kommer att gå mycket längre än att träna ensam.

När det gäller att uppnå någons personliga konditionsmål kommer tyngdlyftning alltid att vara det mest flexibla valet. Hitta en vän som lyfter och be honom visa dig hur du gör några bra övningar ordentligt. Var försiktig med att titta på internet och titta på andra människor i gymmet - många av dem vet inte vad de gör. Om du inte vet vilka övningar du ska göra, här är några för att komma igång som inte skulle orsaka några problem:

  1. Cardio: simning - försök inte simma varv direkt - arbeta upp till det. Varje typ av simning kommer att hjälpa ditt hjärta.
  2. Ben: benpressar, hamstring lockar och kalvhöjningar - squats är effektivare än benpressar och hamstring lockar, men de kan vara tuffa för människor som har dåliga leder. Gör dessa övningar istället tills du är bekväm nog att börja huk. Att ha starka ben bör hjälpa dina knän och fotleder betydligt.
  3. Bröst: bänkpress - börja med bara baren. Låt en vän visa dig hur du gör dessa ordentligt. Om dina axlar börjar skada är det förmodligen för att du använder dålig form. Om du gör ont i armbågarna eller handlederna, ta en paus.
  4. Kärna: hyperförlängningar, crunches och höjningar av benen - dessa övningar är superlätta för alla dina leder men de är också mycket viktiga - särskilt hyperförlängningarna, som fungerar din nedre rygg. En stark kärna innebär att du är mindre benägna att skadas när du gör ... någonting riktigt.
  5. Tillbaka: hantelrader, axelryckningar, lat nedgångar - igen är det verkligen lätt för dina leder (när du börjar lyfta tunga de kan dock vara hårda på fingrarna). Att ha en stark rygg bör hjälpa till att förbättra hållningen.
  6. Ät magert. Utesluter metaboliska problem som diabetes, bör din diet innehålla mycket protein och kolhydrater men låg sockerhalt. Stressa inte för mycket med att äta fett - jag skulle hålla mig borta från potatischips men biff och mjölk är helt bra.
  7. Ta en paus om dina leder gör ont: du kan inte göra dem starkare genom att skada dem och du kommer att förlora mycket tid om du skadar dem.

Jag har aldrig provat yoga , men vissa svär vid det. Det kommer inte att bli dig stor och stark men de gör mycket kärnarbete och stretching som är mycket fördelaktiga på egen hand. Många svär vid det, men du måste hitta ett konditionsträning utanför yoga.

Jag tror att du glömde att nämna ** vikten av vitaminer och mineraler **. OP behöver inte bara konsumera sina makronäringsämnen utan han behöver också sitt mikronäringsämne. Därför är grönsaker och frukter ett måste.
@Aizul:Eh, den mänskliga kroppen kan klara sig på en överraskande mängd dieter utan att behöva oroa sig för mikronäringsämnen, särskilt med träning. Om du inte går på något extremt som veganism, Twinkie-dieter eller en rå matdiet, är du i allmänhet ganska OK.
@SeanDuggan Det är sant, men den om twinkiedieten görs i tio veckor (ungefär cirka två månader). Vad tycker du om han gör twinkie-dieten i tre år eller mer? Jag tror inte heller att veganism är fel. Den som jag tycker är helt fel är de veganistiska extremisterna som försöker tvinga sina ideal på människor. Slutligen håller jag fast vid min poäng att mikronäringsämnen fortfarande är viktiga.
Bankuei
2015-06-22 22:20:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eftersom du nämner din vikt kommer jag att anta att det är den primära stressfaktorn i dina leder (och inte, säg, upprepning eller höghastighetsrörelse, som vid sen- / ligamentförhållanden).

Andra har nämnt simning, vilket tar tyngden av dina leder och är ett utmärkt alternativ.

Det finns ett annat alternativ som fungerar lika bra - gör cardio utan att kliva / haka / sparka. Om du bara står, eller sitter och gör armrörelser med fart och under en tidsperiod, gör du konditionsträning. Anledningen till att många benrörelser blir involverade är att det är ett enkelt sätt att höja hjärtfrekvensen, men det är inte nödvändigt att göra det.

Du kan vifta med dina armar vilt, du kan göra kampsport , du kan spela trummor, du kan låtsas att du flaggar ner flygplan - det är ganska enkelt att röra på dina armar utan vikt inblandade i lederna. och benen runt för kardio.

Du kommer att märka att många av de snurrklasser du bara cyklar, men du är i en lutad position. Samma princip gäller.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...