Fråga:
Förhållandet mellan fysisk kondition och ålder
EricAm
2014-08-25 05:29:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Varför tenderar den fysiska konditionen att minska runt 30-35 års ålder? Det är uppenbart att många idrottare (fotboll, sprint etc.) tenderar att stagnera och "förlora" den fysiska konditionen när det gäller hastighet, uthållighet och så vidare jämfört med mitten av 20-talet.

Är det möjligt att minska denna effekt eller till och med driva det år framåt?

Joe Friel har gjort några bra blogginlägg om detta. Det korta svaret är att träning med hög intensitet verkar minska förlusten av kondition.
Jag varnar för att för mycket högintensiv träning för en "äldre" idrottsman är kontraproduktiv eftersom det tar längre tid att återhämta sig mellan sessionerna.
Två svar:
JohnP
2014-09-22 23:05:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det allmänna samförståndet är att testosteronnivåerna börjar sjunka runt 30 års ålder, med genomsnittet cirka 1,5% per år. Detta är en möjlig anledning.

Tillsammans med detta, överväga de troliga livsscenarierna. På 20-talet, särskilt för professionella idrottare, befinner du dig i den "hungriga" fasen, där du försöker för nästa kontrakt, löneförhöjning, godkännandeavtal osv. När du säkerställer dessa, särskilt i högprofilerade sportar med högre effekt ( basket, fotboll, hockey), många spelare tenderar att lindra lite och fokusera mer på sina familjer och livet utanför sporten.

Om du tittar på sport med lägre effekt (baseboll, cykling, golf, bågskytte), många toppkonkurrenter förblir så under längre tider, eftersom deras kropp inte har det slitage på det som andra sporter gör.

Även om du inte är professionell påverkar samma liv ( karriär och familjer) tenderar att påverka träning och atletisk prestation negativt. Detta kan dock avvärjas genom att följa ett vanligt träningsschema. Till exempel, i triathlon är ofta de mest konkurrenskraftiga ålderssegmenten i åldersgrupperna 35-39 och 40-45 år.

Det är också en förstudie något som ifrågasätter åldern = testosteronreduktionsteorin. a> (Såvitt jag vet har det inte granskats / publicerats ännu) gjort i Australien med äldre, självidentifierade goda hälsodeltagare som inte visar någon minskning av testosteron med ålder för friska, icke överviktiga individer.

Eric
2014-09-22 01:24:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fysisk kondition tenderar att minska i "normala" människor eftersom normala människor inte är utbildade idrottare.

Om du tittar på professionella idrottare märker du dock några stora skillnader. De flesta vinnare av Tour de France (tävlar nästan varje dag i en månad i rad) är i 30-talet. Många kraftlyftande idrottare har fortsatt att dra guldmedaljer i 40-talet (läkemedelsprovade ingår).

Andra sporter, särskilt NFL, har en genomsnittlig ålder på ~ 26 eftersom det missbruk som spelarna drabbas inte är hållbart på lång sikt för de flesta. Det är helt enkelt för lätt att upprätthålla skador som avslutar karriären.

Åldern har uppenbarligen vissa problem: minskat tillväxthormon, ökad tid på jorden för att drabbas av skador och vanligtvis ett mer stillasittande liv. Men det talar väldigt mycket i genomsnitt. Om du är 25 och har tränat på allvar sedan 20 kommer du troligtvis att bli trasslad av någon 35 som också har tränat sedan 20 (alla andra variabler är lika).

Anekdoti Jag hör massor av omklädningsrum från några av de yngre killarna som talar om trashed axlar och tweaked knän, eftersom de saknar långvarig träningserfarenhet och försöker pressa vikt som de är år borta från säkert.

några referenser: http://bloggingthebeast.com/2012/09/01/ranking-the-nfl-teams-by-age-rams-and-eagles-have-the -två yngsta lag-i-nfl-laddare-är-de-äldsta /

http://www.theguardian.com/news/datablog/2012 / jul / 23 / tour-de-france-winner-list-garin-wigginsDenna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...