Fråga:
Vilka övningar hjälper mig att öppna burkar?
Aequitas
2015-12-14 03:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Efter att ha misslyckats med att öppna en burk häromdagen kom det till mig att den styrka som krävs för att göra det inte är inbyggd i de flesta övningar och också att det är ett vanligt styrketest i det dagliga livet.

Därför skulle jag vilja göra några övningar som hjälper till att bygga upp den styrka som behövs för att enkelt öppna burkar.

Vilka muskler / muskelgrupper används för att öppna burkar (jag föreställer mig grepp styrka är huvudfaktorn) och vilka övningar hjälper till att öka styrkan hos dessa muskler?

Obs! Jag är inte särskilt intresserad av dessa saker. Jag är mer intresserad av mer traditionella övningar, kroppsvikt eller fri vikt (bar / dum) övningar som också kommer att bygga upp den styrka jag letar efter.

Jag har ett power tower, skivstång och hantlar med olika vikter tillgängliga för mig.

Inte precis svaret du letar efter, men om du vill öppna en ny burk, skaffa en flasköppnare (antingen fristående eller den krokade saken på undersidan av en burköppnare) och skjut den krokade spetsen under kanten på burken locket, använd sedan * mycket lätt * kraft på det. Du försöker inte bända av locket och helst vill du inte deformera locket alls; du behöver bara tillfälligt öppna en passage tillräckligt stor för att några luftmolekyler kan glida igenom och utjämna trycket. När du väl har gjort detta, bryter vakuumtätningen, är burken mycket, mycket lättare att öppna.
Eller ännu bättre än en flasköppnare få en av de greppkuddar som överensstämmer med locket. De är ganska praktiska och effektiva utan risk för skador. Som en extra fördel arbetar du fortfarande med de muskler som behövs för den aktiviteten. Tänk på det som lockversionen för att bygga upp vikt. Genom att göra aktiviteten lite enklare bygger du upp de specifika musklerna och den infrastruktur som behövs för att göra det.
Du kan också ta tag i en sked eller gaffel och knacka den mot burkens övre kant. De små bucklorna i locket bryter vakuumtätningen och gör det mycket lättare att vrida av. En viktig faktor vid vridning av locket är också friktionsytan - så en del av det är handstorlek mer än styrka.
Tre svar:
mitro
2015-12-14 04:51:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanske kan jag hjälpa till lite. Denna typ av greppstyrka kan uppnås genom att stärka dina underarmar, handleder, tummen, fingrar och genom att lära dig att återskapa mer muskler som du gör just nu för att öppna en burk som exempel.

Det finns tre typer av greppstyrka:

 1. Crush Grip är greppet mellan fingrarna och handflatan - det du använder för att skaka hand och skrynkla ölburkar .

 2. Pinch Grip är greppet mellan fingrarna och tummen. Detta kan delkategoriseras ytterligare i enskilda fingrar + tumgrepp.

 3. Support Grip är förmågan att behålla ett grepp om något ett tag - tänk pull ups eller lång och produktiv shopping. resor

För att träna greppet finns det många sätt att göra det, jag kommer att inkludera några av mina favoriter som kan hjälpa dig i din situation.

 • hängning eller pull-ups med en handduk
 • Fingertipp push-ups
 • tjock stångträning, inklusive "fatgrips" eller handduk för att öka stångens eller klockans diameter.
 • nypa tallrikar (lägg bara ihop några tallrikar och lyft dem med tummen och fingrarna)
 • jordbrukare bär och marklyftar
 • Personligen inkluderar jag skopor där jag vänder mina händer i cirklar i det, för att stärka mina handleder
 • ibland gör jag armhävningar med kvastar i varje hand eller två peaces av trä med tummen uppåt.
 • Vid någon tidpunkt, du ' kommer att behöva öppna händerna igen. Skaffa ett gummiband, skjut det över fingrarna och öppna din hand så bred du kan. Lägg till fler gummiband efter behov.

Hoppas det hjälper.

rrirower
2015-12-14 19:37:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Till följd av vad Mitro föreslog, för underarmsstyrka, skulle jag rekommendera följande övningar:

Dumbbell Hammer Curls som arbetar med Bracioradialis.

Zottman Dumbbell Curls. En lite känd och inte allmänt använd övning som fungerar med flera underarmsmuskler.

För handled och underarm föreslår jag:

Sittande Barbell Wrist curl. Var noga med att vila handlederna på knäna eftersom det är viktigt att balansera stången.

Stående bakom krökarna på handleden. Den här en av mina personliga favoriter eftersom den kan utföras på flera sätt. Du kan använda en skivstång, hantlar eller en plattbuntad stapel med en rak bar.

Jag föreslår också att du försöker klämma in en liten gummikula i baseballstorlek. Klämning av en boll rekommenderas ofta terapi för att återhämta sig från karpaltunnelsyndrom eftersom det fungerar på handleden och underarmen.

Jim Farwell
2016-08-21 03:13:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

För många år sedan fick en granne stroke och tappade styrkan i sin högra hand, handled, & arm. Han kunde inte längre ta bort locken från några burkar eller flaskor - stora (t.ex. majonnäs), medelstora (tranbärsjuice) eller små (sodapopp av plast). En fysioterapeut lät honom göra enkla isometriska övningar som inte krävde någon utrustning eller kostnad, och de fungerade som en charm:
- För att simulera öppning av större lock, håll vänster hand i en tät knytnäve, linda fingertopparna på din högra handen runt knytnäven och försök att vrida av handen ... naturligtvis kan du inte, men det utövar verkligen rätt muskelgrupper. - För medelstora lock är övningen nästan densamma, men öppna din vänstra tumme bort från knytnäven och ta sedan tag i de två första fingrarna på din vänstra hand med din högra tumme under fingertopparna och höger index fingret mot vänsterhandens palmknogar, försök att vrida fingrarna öppna. Återigen kan du inte, men försöket liknar att ta bort ett juice på flaskan. - För mindre flask-toppar, lägg bara din högra hand runt basen på din vänstra tumme och försök att vrida av den igen. På den här, var försiktig med att ta tag i tummen BASE ... längre ut kommer det att vara smärtsamt för vänster tumme.

Jag inser att du kan göra övningarna med riktiga flaskor mayo, juice eller pop, men om du vill göra dessa övningar många gånger varje dag har du ibland helt enkelt inte direkt tillgång till de riktiga flaskorna ... men det verkar som att du alltid tar din vänstra hand med dig.

Vad som förvånade min granne, han behövde inte ens klämma eller vrida riktigt hårt. Han skulle bara göra varje övning i ungefär tio sekunder vardera och sedan upprepa dem. Han gick igenom denna rutin fyra eller fem gånger om dagen i en månad och återfick det mesta av styrkan i sin högra arm / hand. Han hade inga problem med att öppna flaskor och burkar.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...