Fråga:
Jag springer en timme utan paus varje dag. Är jag över träning?
samsri
2014-05-30 11:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Normalt springer jag 1 timme varje dag utan att ta pauser. Efter att ha läst inlägg om överträning är jag orolig för att jag gör det. Hur länge kan vi springa utan överträning?

Du kanske inte är överträffad, men om det här är ett bra träningsprogram beror på vad du vill uppnå. Du kanske gör "Junk Miles".
utan att ta pauser? du är verkligen en superhjälte, jag kan inte springa mer än 10 minuter utan att ta paus vid 26 års ålder :)
Ett svar:
Darko Sarovic
2014-05-30 13:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ingen kan säga hur mycket du kan träna innan du blir övertränad. För det första är det för många faktorer inblandade, såsom näring, väderförhållanden, din kardiovaskulära kondition, din fettprocent, din styrka och explosivitet, förekomsten av sjukdomar (särskilt autoimmun eller inflammatorisk). Även om vetenskapen visste hur alla dessa faktorer påverkade träningskapaciteten, och hur mycket, finns det fortfarande den enskilda faktorn. Din personliga biokemiska profil; nivå av kortisol och hur snabbt det stiger, testosteron och tillväxthormon, enzymer och proteiner på mobilnivå.

Detta är det stora problemet med överträningssyndromet; ingen kan verkligen veta i förväg hur mycket han / hon kan träna. Det är först när du börjar uppleva symtom på överträning som du kan börja titer din träning ner till maximala, men säkra nivåer.

En enkel sak du kan göra är att mäta din morgonpuls. Det är enkelt och alla har utrustning för det. Håll koll på din morgonpuls varje dag, och om det börjar öka med cirka 10 slag i genomsnitt i 3-4 dagar, är det dags att vila eller minska träningsintensiteten (jag talar av min egen erfarenhet. För dig kan siffrorna vara olika principen är dock densamma). Jag hade överträningssyndrom för några år sedan, och av alla symtom var den mest objektiva, som jag kunde mäta, min morgonpuls som var runt 80 istället för tidigare 40-45. Sedan dess har jag hållit koll på min HR varje dag.

Så för att sammanfatta: du kan inte veta hur mycket du kan träna innan du blir övertränad. Vad du kan göra är dock att hålla reda på din kondition och återhämtningsnivå. Detta görs enklast och objektivt genom att mäta förändringar i morgonpulsen.Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...